Apollo lanceert Vredestein in India

Bandenbedrijf Apollo lanceert begin volgend jaar Vredestein banden op de vervangingsmarkt in thuisland India. Die banden worden dan niet gemaakt in Enschedé maar in een fabriek van Apollo in Andhra Pradesh. De nieuwe markt volgt op de introductie van Vredestein banden in Noord-Amerika in september.

Vredestein stopt productie autobanden Enschede

Het moederbedrijf van Vredestein speelt al een jaar of vijf met het idee om dat merk ook in India te gaan voeren maar dat is tot nu toe niet gelukt door ‘enkele fouten in de strategie’, aldus directeur Neeraj Kanwar. Nu ziet Apollo echter goede kansen voor Made in India Vredestein banden – die specifiek gericht zijn op het 17 inch en groter segment – door de verdere opmars van Mercedes, BMW en andere premiummerken.

Premium

“Vredestein is een, zoals bekend, premium top-of-the-line bandenmerk in Europa. De Indiase regering heeft de invoer van banden voor grotere personenauto’s begin dit jaar aan banden gelegd dus dat biedt ons nieuwe mogelijkheden. Dat marktsegment is weliswaar slechts goed voor 10 procent van de totale bandenmarkt maar het is wel snel aan het groeien en levert hoge marges op,” zegt directeur regio Asia Pacific, Middle-East and Africa Satish Sjarma tegen een Indiaas zakenblad.

Capaciteit

Om aan de verwachte vraag te voldoen, wordt de capaciteit in Andhra Pradesh verder opgevoerd. De vervangingsmarkt is goed voor driekwart van de Indiase omzet van Apollo Tyres. Om de groei vast te houden en ook beter aan de vraag te voldoen breidt het bandenbedrijf het dealernetwerk de komende tijd verder uit.

Apollo lanceert Vredestein in India - Automobielmanagement.nl

Apollo lanceert Vredestein in India

Bandenbedrijf Apollo lanceert begin volgend jaar Vredestein banden op de vervangingsmarkt in thuisland India. Die banden worden dan niet gemaakt in Enschedé maar in een fabriek van Apollo in Andhra Pradesh. De nieuwe markt volgt op de introductie van Vredestein banden in Noord-Amerika in september.

Vredestein stopt productie autobanden Enschede

Het moederbedrijf van Vredestein speelt al een jaar of vijf met het idee om dat merk ook in India te gaan voeren maar dat is tot nu toe niet gelukt door ‘enkele fouten in de strategie’, aldus directeur Neeraj Kanwar. Nu ziet Apollo echter goede kansen voor Made in India Vredestein banden – die specifiek gericht zijn op het 17 inch en groter segment – door de verdere opmars van Mercedes, BMW en andere premiummerken.

Premium

“Vredestein is een, zoals bekend, premium top-of-the-line bandenmerk in Europa. De Indiase regering heeft de invoer van banden voor grotere personenauto’s begin dit jaar aan banden gelegd dus dat biedt ons nieuwe mogelijkheden. Dat marktsegment is weliswaar slechts goed voor 10 procent van de totale bandenmarkt maar het is wel snel aan het groeien en levert hoge marges op,” zegt directeur regio Asia Pacific, Middle-East and Africa Satish Sjarma tegen een Indiaas zakenblad.

Capaciteit

Om aan de verwachte vraag te voldoen, wordt de capaciteit in Andhra Pradesh verder opgevoerd. De vervangingsmarkt is goed voor driekwart van de Indiase omzet van Apollo Tyres. Om de groei vast te houden en ook beter aan de vraag te voldoen breidt het bandenbedrijf het dealernetwerk de komende tijd verder uit.