Michelin bevestigt de eerder gekozen strategie om in Frankrijk vooral hoge-prestatie banden en speciaalbanden te fabriceren. Daarnaast wil het bedrijf zich nog meer richten op nevenactiviteiten zoals service, de energietransitie en duurzame materialen en recycling.

Wereldmarkt

“Michelin wordt al tien jaar geconfronteerd met diepgaande structurele veranderingen op de wereldmarkt voor banden, met name door de massale komst van lage kosten banden. De groep moet de strategische ontwikkeling van haar activiteiten aanpassen om klaar te zijn voor de toekomst. Dat geldt met name voor Frankrijk waar de groep haar vestigingen moet moderniseren en haar positionering bij hoge-prestatie banden en speciaalbanden moet versterken. Tegelijk gaat Michelin door met het op gang brengen van nieuwe activiteiten in Frankrijk,’’ aldus een verklaring van de onderneming.

Michelin heeft de afgelopen jaren al fabrieken in onder meer Duitsland, Schotland en Noord-Ierland gesloten maar heeft Frankrijk zelf daarbij buiten schot gehouden.