Vertrek en ziekte van enkele van de belangrijkste medewerkers bracht de broers ertoe de deuren een paar jaar eerder te sluiten dan gepland. Martie Hakkesteegt is ‘niet echt’ de boer op geweest met het gerenommeerde bedrijf. “De kracht zit in de mensen die bij je werken. En we werden met enkele onverwachte personele tegenslagen geconfronteerd. Om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, kost je al snel drie jaar. En we hadden geen zin om weer vanaf nul te beginnen.” Het overlijden enkele maanden geleden van vader Hakkesteegt, de grondlegger van het bedrijf, heeft geen enkele rol gespeeld. “Hij zou precies dezelfde beslissing hebben genomen. Het is een puur zakelijk.” Ook van eventuele onenigheid tussen de broers is geen enkele sprake, onderstreept Martie. “Tussen Teus en mij is geen enkel verschil van inzicht. Ik kan je vertellen dat we heel goed door één deur kunnen en samen de overige zaken blijven doen.” De Hakkesteegt broers hebben onder meer onroerendgoedportefeuille en aandelen in een lease- en verhuurbedrijf. De voorraad auto’s is al verkocht en de effectieve sluiting zal morgen plaatsvinden. “In de volledige afhandeling gaat nog wel wat meer tijd zitten en tot die tijd pak ik geen andere zaken aan. Daarna zie ik wel.” Martie Hakkesteegt is 52 jaar, zijn broer Teus is vijf jaar ouder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding