Auto Braat zal verder gaan in de oorspronkelijke vestiging in Sprang-Capelle. Auto Braat is dealer van de merken Chevrolet, Subaru, Kia en Maxus. Het dealerschap van Subaru zal niet worden gehandhaafd. 
Erick Braat is naar eigen zeggen al driekwart bezig met ‘het terugmanagen’. "Er is geen sprake van een dreigend failissement of iets dergelijks. We hebben gewoon nu niet de goede auto’s voor de markt en de kredietcrisis komt er nog eens overheen. Wat ik van Kia kan verkopen zijn de Picanto en de Sportage, daar valt geen stuiver aan te verdienen. Ik heb zelf in de verkoop meegelopen om te kijken wat we toch verkeerd doen. Maar het is gewoon zo. De mensen lopen voor honderd euro naar een ander. Je verkoopt wel maar er moet geld bij, de marges zijn erbarmelijk slecht. Ondanks al het geld dat de importeur er ook al achteraan gooit. Wee hebben het dus zien aankomen en ik heb met de bank afgesproken dat we via het terugmanagen naar één vestiging de toekomst proberen veilig te stellen."
De suggestie in Brabants Dagblad dat de helft van de tachtig personeelsleden zou worden ontslagen, klopt niet volgens Erick Braat. "Ik ben het hele jaar al bezig met het herplaatsen van de mensen en met het laten overnemen ervan. Ik heb al eerder een tankstations verkocht en de tien mensen die daar werkten zijn allemaal meegegaan. Bovendien is al twintig man weg via natuurlijk verloop. Ik heb nog een maand te gaan en ik verwacht uiteindelijk maar drie tot vijf mensen over te houden die geen werk zullen hebben." 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding