Dat meldt Bovag. Dealers die zich aansluiten bij het convenant vallen in een ‘verlicht controleregime’ bij de Belastingdienst als het gaat om het bijhouden van het privégebruik van auto’s van de zaak. Met ingang van 1 januari zouden de autodealers door de Belastingdienst, verplicht zijn maandelijks op iedere werknemer controles op het autogebruik te doen. Door het convenant van Bovag Autodealers hoeft dat nu niet meer.
De belangrijkste voorwaarden van het convenant zijn dat een dealer een duidelijke beheersregeling privégebruik auto heeft beschreven en dat de werknemer gebruikmaakt van een autoregistratiesysteem. Bovendien is het nu toegestaan om schriftelijk met de werknemer af te spreken dat de bijtelling op een vaste auto wordt gebaseerd, terwijl hij toch maximaal 15 dagen in een andere auto kan rijden. Voorzitter Vermeer raadt zijn leden aan zich voor 1 januari 2009  bij het convenant aan te sluiten.
De dealerclub heeft tegelijkertijd met het afsluiten van het convenant een autoregistratiesysteem ontwikkeld waarin werknemers eenvoudig kunnen bijhouden in welke auto’s ze rijden. BARS (Bovag Auto Registratie Systeem) is exclusief bedoeld voor leden die zich bij het convenant aansluiten. Het voldoet aan alle fiscale verplichtingen en wordt door de belastingdienst getoetst.