Directeur Nelleke Trip heeft het faillissement gisteren (13 januari) aangevraagd. ‘Wij zagen geen mogelijkheden meer nadat de bank geen extra financiering meer wilde verlenen. Je komt in een crisis terecht en daardoor werden we genoodzaakt te stoppen.’ Aan de verkopen van Toyota’s ligt het niet. ‘Onze verkopen gaan heel goed’, zegt de teneergeslagen Nelleke Trip. ‘Dat is het probleem niet. Maar de bank wil er geen geld meer in stoppen.’
Dus het ligt meer aan de kredietcrisis en de terughoudendheid van de banken om geld uit te lenen aan bedrijven dan aan de crisis in de autosector? Trip: ‘Ja, dat kun je zeker zeggen, het is meer de kredietcrisis. Maar ik kan er niet te veel over uitweiden want dan krijg ik advocaten op mijn dak.’
Het bedrijf voert de merken Profile Tyrecenter, GlasGarage, Suzuki en Toyota. Het Suzuki en Toyota-dealerschap zijn met onmiddellijke ingang beëindigd. Partijen beraden zich over de toekomst van de onderneming. Autobedrijf Royal telt 25 personeelsleden.