Dat meldde voorzitter Geert Vermeer van Bovag Autodealers vandaag tijdens de jaarvergadering in Utrecht. Vermeer wil een krachtiger geluid laten horen tegen de door importeurs opgelegde standards en een gelijkwaardiger positie innemen.

Personenauto- en truckdealers zijn samen goed voor 35 miljard euro omzet en 53 duizend medewerkers. Ondanks de verschillen tussen beide bloedgroepen ziet Vermeer ook duidelijke overeenkomsten, zoals hun plaats in de bedrijfskolom. Wel behouden de auto- en truckdealers ieder hun eigen identiteit.

De samenwerking is één van de in het oog springende veranderingen binnen de organisatie van de Bovag. Meer focus op het ledenbelang en meer efficiency waren hierbij de uitgangspunten. De efficiencyslag op het Bovagkantoor heeft meerdere arbeidsplaatsen gekost. Een offer dat volgens de voorzitter niet te voorkomen was. "Ook voor de Bovag geldt thans het credo: let op de kosten."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding