Het gaat om Automobielbedrijf Willem Schmidt in Alkmaar en Heerhugowaard, Verenigde Automobielbedrijven Zaandam, Ford Purmerend en Ford Krommenie, en de Ford-dealer voor Beverwijk en Heemskerk.

Laatstgenoemde komt er vanaf april bij, de overige vijf werkten al vele jaren samen binnen de Steemeijer Holding. Maar directeur-eigenaar Dekker heeft recentelijk gekozen voor de naam Dekkerautogroep. De integratie moet resulteren in schaalvergroting, met voordelen voor de klanten en de efficiency van de ondernemingen. Evert Overtoom, namens de directie van de nieuwe dealergroep belast met de dagelijkse leiding. "Afgezien van de nieuwe naam op de gevels en op onze visitekaartjes en publiciteitsuitingen vindt de synergie vooral ook achter de schermen plaats. Ieder bedrijf kan nu het totale bestand aan gebruikte auto’s aanbieden. Ook vinden dezelfde acties plaats en kunnen bij grote drukte in de werkplaats medewerkers elkaar helpen."

Ford Alkmaar zal fungeren als centraal punt voor de Dekkerautogroep.