Dat meldt het Financieel Dagblad. Het hoofdkantoor van Liam in Leiden bevestigde dat surseance is gevraagd. Direteur Piet Meeder wijt de huidige situatie aan de economische omstandigheden. Volgens Huub Dubbeldam van Mercedes-Benz Nederland heeft de directie er de afgelopen maanden alles aan gedaan om een andere oplossing te zoeken, maar is ze ingehaald door de dramatische marktontwikkelingen.
Eigenaar Peter Kempeneers trok zich ruim twee jaar geleden terug uit de dagelijkse leiding en richtte zich ondermeer op de ontwikkeling van de fameuze Carmall langs de A4, van de bouw onlangs zijn hoogste punt bereikte. Liam verkoopt behalve luxe personenwagens, ook bestel- en vrachtwagens. Rondom Leiden zitten veel transportbedrijven en de afzet van zware bedrijfswagens, waar vorig jaar nog een levertijd van een jaar voor gold, zal dit jaar vijftig procent lager uitkomen dan vorig jaar. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding