Er is geen eenvoudige oplossing voor deze problematiek, behalve gewoon betalen. Cor Baltus, de directeur van Kia Nederland (het ex-Kroymans-bedrijf dat overgaat in handen van Kia Motors Europe) schrijft in een memo aan zijn dealers het volgende: ‘Voor blanco kentekens die door Kia Nederland tot en met 20 maart 2009 zijn aangevraagd en bij u aanwezig zijn bestaat de mogelijkheid om deze kentekens alsnog te registreren. Registratie van deze kentekens kan geschieden nadat de BPM op het BPM-aangiftepunt (=douane kantoor bij RDW-keuringstation) is voldaan. Helaas moet de BPM nogmaals door u betaald worden, maar dit is de enige oplossing om de auto alsnog te verkopen/registreren.’

 

Dat de dealers geholpen worden door de nieuwe eigenaar Kia Motors Europe is ook uitegsloten, gezien de toevoeging van Baltus daarover: ‘Restitutie van de door u dubbel betaalde BPM vanuit de nieuwe company is helaas niet mogelijk. Wij adviseren u een vordering in te dienen bij de curator in verband met de door u dubbel te betalen BPM.’

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding