De nieuwe, officiële dealervestigingen in Groningen, Emmen en Hoogeveen zijn van start gegaan onder de naam Terwolde Renault/Dacia. Renault Nederland rekent daarmee op een succesvolle doorstart in de noordelijke regio.  De vorige Renault-vertegenwoordiging, Autodrôme, ging begin april failliet.  Terwolde Renault/Dacia start in zowel Hoogeveen als Emmen in de bedrijfspanden van Autodrôme. In Groningen opereert Terwolde vanuit het voormalige Jaguar-dealerbedrijf, op een steenworp afstand van de vroegere Renault-vestiging. De nieuwe bedrijven zijn inmiddels volledig in bedrijf. In een later stadium breidt Terwolde Renault/Dacia verder uit in de noordelijke regio.

Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van PGA Nederland NV, spreekt van "een belangrijke pijler onder onze strategie om een beduidend groter eigen aandeel te willen hebben in het verzorgingsgebied Noord-Nederland." Noord-Nederland is voor PGA Nederland geen onbekend terrein: "Onder de naam Nefkens Peugeot opereren we reeds jaren succesvol in dit gebied."  PGA Nederland NV is ook actief met dealerbedrijven van andere merken (BMW, Honda, Opel). Sinds 20 mei is het de nieuwe naam voor de Nefkens Groep. PGA Nederland NV is een dochter van de Franse onderneming PGA Motors, die onderdeel is van de Porsche Holding.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding