BMW wil investeerders aantrekken voor eigen dealers

De Nederlandse importeur van BMW wil dat participatiemaatschappijen geld steken in de eigen dealerbedrijven. Met dat geld zouden de autobranche en de dealers kunnen worden geprofessionaliseerd.

Dat zegt directeur Arjen de Jong in een interview in Het Financieele Dagblad. De participatiemaatschappijen zouden een minderheidsbelang in dealerbedrijven kunnen nemen en dan na twee tot drie kunnen uitbouwen tot een meerderheidsbelang. Volgens De Jong zijn de participatiemaatschappijen nu ‘kopschuw’ omdat banken zeggen dat de autoretailbedrijven slechte investeringen zijn. Maar er zijn ook nog steeds goede dealerbedrijven waarmee een uitstekend rendement te behalen valt." De Jong zou al anderhalf jaar ‘constant in gesprek’ zijn met participatiemaatschappijen. "Enkele deals zijn al gemaakt, participatiefondsen hebben al een belang in twee BMW-dealers met samen acht vestigingen."
Een investeerder als NPM Capital heeft een belang in Stern Groep en in schadeherstelketen Care. "Het is misschien een kansrijke sector maar we zijn heel selectief. We vinden de autosector erg conjunctuurgevoeling", zegt directeur Jan Willem Baud van NPM in het artikel.   

BMW wil investeerders aantrekken voor eigen dealers - Automobielmanagement.nl

BMW wil investeerders aantrekken voor eigen dealers

De Nederlandse importeur van BMW wil dat participatiemaatschappijen geld steken in de eigen dealerbedrijven. Met dat geld zouden de autobranche en de dealers kunnen worden geprofessionaliseerd.

Dat zegt directeur Arjen de Jong in een interview in Het Financieele Dagblad. De participatiemaatschappijen zouden een minderheidsbelang in dealerbedrijven kunnen nemen en dan na twee tot drie kunnen uitbouwen tot een meerderheidsbelang. Volgens De Jong zijn de participatiemaatschappijen nu ‘kopschuw’ omdat banken zeggen dat de autoretailbedrijven slechte investeringen zijn. Maar er zijn ook nog steeds goede dealerbedrijven waarmee een uitstekend rendement te behalen valt." De Jong zou al anderhalf jaar ‘constant in gesprek’ zijn met participatiemaatschappijen. "Enkele deals zijn al gemaakt, participatiefondsen hebben al een belang in twee BMW-dealers met samen acht vestigingen."
Een investeerder als NPM Capital heeft een belang in Stern Groep en in schadeherstelketen Care. "Het is misschien een kansrijke sector maar we zijn heel selectief. We vinden de autosector erg conjunctuurgevoeling", zegt directeur Jan Willem Baud van NPM in het artikel.