NMa ziet geen illegale prijsafspraken tussen autodealers

Autodealers maken onderling geen illegale afspraken over de prijs van tweedehands auto’s. Autobezitters die hun auto willen inruilen, hebben het vaak niet door als verschillende filialen van autodealers bij hetzelfde concern horen.

Daardoor denken ze onterecht dat verboden prijsafspraken zijn gemaakt, zo concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in een onderzoek naar prijsafspraken tussen dealers. De vrees bestond dat autodealers hun digitale taxatiesystemen gebruiken om prijsafspraken te maken. Na een scan van verschillende systemen, waaronder de ANWB/Bovag-koerslijst, concludeert NMa dat dit niet het geval is. Wel zou het kunnen voorkomen dat dealers elkaar bellen. Maar de autoriteit ziet daarin geen aanleiding voor verder onderzoek en adviseert automobilisten na te gaan of verschillende filialen bij hetzelfde concern horen. (Nu.nl/Novum)

 

NMa ziet geen illegale prijsafspraken tussen autodealers - Automobielmanagement.nl

NMa ziet geen illegale prijsafspraken tussen autodealers

Autodealers maken onderling geen illegale afspraken over de prijs van tweedehands auto’s. Autobezitters die hun auto willen inruilen, hebben het vaak niet door als verschillende filialen van autodealers bij hetzelfde concern horen.

Daardoor denken ze onterecht dat verboden prijsafspraken zijn gemaakt, zo concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in een onderzoek naar prijsafspraken tussen dealers. De vrees bestond dat autodealers hun digitale taxatiesystemen gebruiken om prijsafspraken te maken. Na een scan van verschillende systemen, waaronder de ANWB/Bovag-koerslijst, concludeert NMa dat dit niet het geval is. Wel zou het kunnen voorkomen dat dealers elkaar bellen. Maar de autoriteit ziet daarin geen aanleiding voor verder onderzoek en adviseert automobilisten na te gaan of verschillende filialen bij hetzelfde concern horen. (Nu.nl/Novum)