Victoria heeft in deze regio drie vestigingen. Rogam heeft er zes en is voornamelijk actief als Mercedes-Benz bestel- en vrachtwagendealer. In Gouda en Woerden is Rogam ook  personenwagendealer. Rogam en Victoria zullen voorlopig als zelfstandige bedrijven blijven opereren. Samen hebben ze een jaardoelstelling van een kleine tweeduizend nieuwe en gebruikte personen-, bestel- en vrachtwagens.

Schaalvergroting in de autobranche lijkt volgens de partners "de enige oplossing om de steeds toenemende kosten op een bedrijfseconomisch verantwoorde wijze terug te verdienen." De samenwerking levert beide bedrijven "een gezonde continuïteit" op, houdt de werkgelegenheid "grotendeels" in stand en biedt de klanten "een marktconforme prijs-/ kwaliteitverhouding".

Beide ondernemingen zijn volgens Arnold Willebrands, directeur van Autobedrijf Victoria BV, "echte Rotterdamse familiebedrijven die qua cultuur en marktperformance goed bij elkaar passen." In de loop van dit jaar zal de al eerder ontwikkelde uitbreiding van het pand op de Autostrada in Rotterdam, aan de voet van de Van Brienenoordbrug, gerealiseerd worden. Buiten een update van het gehele pand, zal de verbouwing voornamelijk een verdubbeling van de showroom en werkplaats zijn. In aanvulling op de nieuwe personenauto’s kunnen er dan ook gebruikte wagens gepresenteerd worden.

Victoria is opgericht in 1922 en de eerste Mercedes-Benz dealer van Nederland. Victoria heeft twee vestigingen in Rotterdam en één in Schiedam en vertegenwoordigt de merken

Mercedes-Benz en smart. Rogam is sinds 55 jaar officieel dealer van Mercedes-Benz bedrijfswagens en sinds 2001 ook van de personenwagens. Daarnaast is Rogam dealer van  smart en Mitsubishi-Fuso bedrijfswagens (85 procent dochter van Daimler). Rogam heeft zes  vestigingen in de regio Groot Rotterdam: Bergschenhoek (hoofdvestiging), Gouda (Moordrecht), Rotterdam (Spaanse-Polder), Hellevoetsluis, Dordrecht en Woerden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding