Directeur Frank de Groot van Vathauer is blij met de overname. "Toen de mogelijkheid zich voordeed om voor Hyundai heel Den Haag binnen onze onderneming te combineren, hebben we direct de knoop doorgehakt." De Groot zegt ook graag Mazda te willen gaan vertegenwoordigen, met een erkend reparateurschap. "Nou ja, ik wil eigenlijk ook best graag het Mazda-dealerschap hebben. Maar ik heb er nog geen uitsluitsel over van de Mazda-importeur. Dat is wat ik er van kan zeggen."  Wel zegt hij alle 24 personeelsleden, met uitzondering van vestigingsdirecteur Sebel, te zullen overnemen. "De mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Ik heb ze allemaal nodig. Misschien dat een paar van hen naar de andere locatie in Den Haag verhuist. Dat kan."  Door de overname van de Hyundai-dealer van Auto-Palace ontstaat een Hyundai-dealer waarin vijftig personeelsleden werkzaam zullen zijn. De twee locaties van Vathauer & Dochters zijn Goudlaan 4 op Industrieterrein Kerketuinen en dus nu ook de locatie aan de Binckhorstlaan 320-334.

Woordvoerder Jur Raatjes van Mazda Motor Nederland bevestigt dat AutoBinck Holding het dealercontract heeft opgezegd bij de Mazda-importeur (en bij Hyundai, red). De Mazda-importeur zoekt naar een nieuwe partij in Den Haag. "Daarover zijn nu gesprekken gaande. Zolang die lopen, kan ik er niets naders over zeggen." Bij AutoBinck Holding was niemand bereikbaar voor commentaar.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding