Volgens Marc van Snippenburg, directeur van Infiniti in Nederland, zijn vrouwen ideale autoverkoopster. "Vrouwen weten hoe ze de klant op een natuurlijke en positieve manier kunnen begeleiden. Vrouwen zijn harmonieus, hebben oog voor details en zijn bij ons ook nog eens zeer professioneel. Ik ben van mening dat Infiniti heel goed ‘Vrouwen-Power’ kan gebruiken. Vandaar dat Monique van Zanten en Mayka Hermans als salesdames de Infiniti Centers in Amsterdam en Rotterdam gaan versterken".

Infiniti heeft zich laten leiden door een internationaal onderzoek (XandY, Collette Dunkle) dat concludeert dat tussen nu en 2020 het aantal nieuwe auto’s dat door vrouwen wordt gekocht met veertig procent zal toenemen. Nu heeft 86 procent van de mannen een rijbewijs, tegenover 65 procent van de vrouwen. Marc van Snippenburg: "Vrouwen zijn bezig met een inhaalslag.".

Infiniti houdt overigens gewoon mannen in dienst. "Mannen hebben zich de afgelopen honderd jaar echt wel bewezen in de auto-industrie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding