In Duitsland wil Alcopa minimaal 150 dealers aanstellen – de voormalige importeur Kroymans had daar 110 dealers. In Nederland zullen het er veertig tot 45 worden. Alcopa voert momenteel gesprekken met voormalige dealers; twintig van deze voormalige dealers werken samen in een soort ex-dealervereniging.

Ssangyong begint de herintroductie met de nieuwe Korando. De stoere 4×4 offroader is geëvalueerd naar een door Giugiaro ontworpen suv/mpv/sedan-kruising, die er ook in een tweewielaangedreven versie komt. De Korando (Koreans Can Do) concurreert met de Hyundai ix35 en Kia Sportage en zal net onder de dertig mille gaan kosten. Alcopa verwacht er volgend jaar 150 tot 250 van te kunnen verkopen. Op termijn wil Ssangyong vierhonderd tot vijfhonderd auto’s in Nederland verkopen. Ssangyong zal volgend jaar aanwezig zijn op de autosalons van België (januari) en Genève (maart).

Meer over Ssangyong en Alcopa in Automobiel Management 16 van 1 oktober.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding