Met deze kaart kunnen aangesloten autobedrijven de automobilist een reserveportemonnee in handen geven met een waarde van 3,5 duizend euro. De kaart kan gebruikt worden voor het gespreid betalen van reparaties en onderhoud maar ook voor de aankoop van een gebruikte auto. Via de website kan de kaart door de automobilist worden aangevraagd.

In tegenstelling tot een normale creditcard heeft het autobedrijf het opgenomen bedrag al binnen drie werkdagen op de rekening. Daarnaast worden aan het autobedrijf geen transactiekosten in rekening gebracht. De afhandeling gebeurt via een externe financiële partner. De kaart biedt het autobedrijf bovendien een extra hulpmiddel om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten beter aan zich te binden. Bij elke transactie kan de kaarthouder namelijk sparen voor tanktegoed. Dit bedraagt twee procent van het totale factuurbedrag. Het tanktegoed kan gebruikt worden om voordelig te tanken bij 450 tankstations die zijn aangesloten bij Cash4Cars. Indien een autobedrijf ook een tankstation heeft, kan die ook deelnemen. Ook is er de Cash4Cars-autoverzekering waar men bij het afsluiten van de verzekering tanktegoed ontvangt.

Het concept is alleen beschikbaar voor autobedrijven die zijn aangesloten bij mijngarage.nl. Autobedrijven kunnen inloggen met hun wachtwoord op de website en zich vervolgens aanmelden. Deelname is gratis voor het autobedrijf. Alleen het verstrekte tanktegoed van twee procent op het factuurbedrag aan zijn eigen klanten wordt achteraf door Cash4Cars bij het autobedrijf in rekening gebracht. Op dit moment lopen er gesprekken met diverse (garage)formules om zich in een keer als geheel aan te sluiten. The Alwaysbemobile Company en de Vialle lpg-inbouwcenters zijn de eerste partners die zich hebben aangemeld.

Elk autobedrijf dat zich aanmeldt voor Cash4Cars krijgt een Cash4Cars logo achter de bedrijfsnaam op de pagina waar de autobedrijven naar voren komen in mijngarage.nl. Wanneer de automobilist een prijs opvraagt bij een autobedrijf dan ziet hij voortaan dus direct of een autobedrijf de Cash4Cars kaart accepteert of niet en wat het maandbedrag voor de klus is. Zo kunnen de mijngarage-bezoekers die verantwoordelijk zijn voor meer dan 23 duizend offerteaanvragen per maand, meteen zien waar men terecht kan met de kaart. Niemand hoeft zich dus meer zorgen te maken over een dure reparatie of aankoop. Deze kan nu gespreid worden betaald.

Mijngarage.nl is de online zoekmachine voor reparatie en onderhoud, waar de automobilist via een offerte vooraf inzage krijgt in de prijsstelling van het auto-onderhoud bij één van de vijftienhonderd aangesloten autobedrijven. Na het ingeven van het kenteken krijgt de automobilist, geheel vrijblijvend en per direct een fixed price te zien voor het onderhoud en de benodigde reparaties aan die specifieke auto bij tien autobedrijven bij hem of haar in de buurt. Hierbij is ook direct duidelijk wat wel of niet in de prijs is inbegrepen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding