Men gaat een nieuwe ‘zwaargewicht ceo’ voor Infiniti in Nederland aanstellen en alle sales en marketingactiviteiten concentreren in het Infiniti Center in Amsterdam. Het center in Rotterdam wordt gesloten. Het personeel gaat over naar Amsterdam, op twee man na die een baan buiten de organisatie hebben gevonden. Voor het pand wordt nog een bestemming gezocht.

 

De huidige directeur van Infiniti Nederland, Marc van Snippenburg, blijft aan als directeur van Infiniti Center Amsterdam. Hij zal een nieuw aan te stellen ceo boven zich krijgen. Volgens Pieter Gabriëls, directeur business development van Autobinck, is er in de nieuwe situatie geen sprake van een kind met een waterhoofd. "De ervaring leert dat het neerzetten van een merk in Nederland en het onderhouden van alle noodzakelijke contacten met bijvoorbeeld Rai Vereniging en de fabriek een dagtaak is. Dat kan niet worden gecombineerd met het leidinggeven aan het Infiniti Center. Wij gaan ervan uit dat het merk groeit en dan moet de organisatie daarvoor gereed worden gemaakt. De kosten gaan in dit geval voor de baten." AutoBinck zegt op korte termijn de naam van de nieuwe ceo voor Infiniti in Nederland te kunnen bekendmaken.

 

Infiniti heeft in Nederland dit jaar tot dusver 66 auto’s verkocht, dat is een aandeel van zes procent van het luxe segment waarin Infiniti verkocht wordt, meldt Autobinck. "Dat is een uitstekende start voor een nieuwe automerk in een zeer volwassen en competitieve markt, waarin we zojuist de nieuwe Infiniti M hebben geïntroduceerd. De Infiniti M wordt geleverd in een diesel- en een benzineversie vanaf 58.500 euro. We verwachten de nieuwe Infiniti M Hybrid met een A-label in 2011. Die zal voor een significante groei zorgen", denkt ceo Tim Tozer van AutoBinck Holding, de moeder van Infiniti Nederland.

 

AutoBinck vertegenwoordigt Infiniti ook in Praag in Tsjechië.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding