Dit meldt het Engelse Autocar. Jacoby zei dat de positionering van het merk richting functionaliteit en Zweedse elegantie zal gaan, en dat er dus minder de nadruk zal worden gelegd op sportiviteit. Jacoby is de vroegere baas van Volkswagen of America en kwam in augustus bij Volvo, na het vertrek van Stephen O’Dell, die terug is naar Ford.

Eerder al zei de baas van Volvo Cars North America, dat Volvo van plan is met een model te komen in het segment van de BMW 1-Serie maar blijkbaar is dat nu dus het Golf-segment. Ook denkt men bij Volvo na over een model in het segment van de crossover BMW X1.  De V70, één van de weinig overgebleven stationwagens op de Amerikaanse markt, is er sinds kort niet meer leverbaar omdat de verkopen in dat segment de laatste jaren sterk zijn gedaald. Volvo heeft daarvoor in de plaats de XC’s.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding