Stern zegt dat de omzetstijging (+12%) vooral is gekomen door de hogere verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en de resultaatverbetering door de betere marges erop. Het bruto omzetresultaat is door de gestegen omzet en hogere marge met 5,5 miljoen euro gestegen tot 133 miljoen. De bedrijfskoten zijn tot en met het derde kwartaal met 2,3 miljoen euro gedaald ten opzichte van de drie kwartalen van 2009. 

 

Stern zegt dat is bespaard op personeelskosten en op overige bedrijfskosten. De besparingen uit operatie Sormvogel zijn in het derde kwartaal volgens plan gerealiseerd. Het gebruik van het bankkrediet en het leverancierskrediet nam met 11,5 mil;joen euro af en het vermogen van de groep steeg met ruim één miljoen tot bijna 141 miljoen euro.

 

Ondanks de resultaatverbeteringen blijft Stern ‘voorzichtig’ met het uitspreken van verwachtingen over 2010 omdat de economische vooruitzichten onzeker blijven. Maar de resultaten zijn wel zodanig verbeterd dat er wel diviend zal worden uitgekeerd, aldus de directie.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding