‘’Dit is geen terugroepactie maar een aanbod voor een gratis reparatie. Het is dus een campagne om onze klanten tevreden te stellen”, zegt Toyota erbij. Volgens Toyota kan het probleem ertoe leiden dat de auto oververhit raakt en vermogen verliest. De weigerende waterpomp levert echter geen problemen op voor de veiligheid, de auto komt niet volledig stil te staan en ongevallen zijn ook niet gemeld, meldt het bedrijf. Het probleem doet zich voor bij Prius-auto’s die verkocht zijn tussen 2004 en 2007. De helft ervan rijdt rond in de Verenigde Staten, zeventigduizend stuks hier in Europa en nog eens 180 duizend in Japan. Toyota heeft nu in iets meer dan een jaar tijd twaalf miljoen auto’s terug moeten halen naar de dealer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding