Ssangyong Motors Middle Europe, onderdeel van de Belgische Groep Alcopa, heeft in Alblasserdam een Nederlandse vestiging opgericht, Ssangyong Motors Nederland, die sinds eind vorig jaar operationeel is. De terugkeer is al in september vorig jaar aangekondigd en in de afgelopen maanden heeft Ssangyong Motors Nederland de plannen en toekomstverwachtingen voorgelegd aan de voormalige Ssangyong-dealerbedrijven in ons land, die nagenoeg allemaal positief zouden hebben gereageerd. Ssangyong verdween van de Nederlandse markt na het faillissement van importeur Kroymans. Feike van den Oever, General Manager Benelux: "Wij zijn enthousiast over de positieve reacties van de voormalige Ssangyong-dealers in Nederland en België. De eerste dealercontracten in de Benelux zijn inmiddels getekend en wij verwachten op korte termijn een basisnetwerk in de Lage Landen te hebben opgezet. In Nederland zal dat netwerk bestaan uit zo’n 25 dealers."

Peter Broerse, Regional Manager Ssangyong Motors Nederland: "Ssangyong is weer up and running in ons land. Naast de nieuwe Korando, die vanaf april leverbaar wordt, voeren wij ook de andere modellen: Korando, Rexton, Rodius en Actyon Sports. Op de Autosalon van Brussel was er veel aandacht van het publiek voor de nieuwe Korando en dat geeft ons veel vertrouwen. De eerste dealercontracten zijn getekend en op korte termijn zijn er dan ook veertien Ssangyong-verkooppunten in Nederland operationeel. Daarnaast zijn we in serieus gesprek met meerdere automobielbedrijven. Ik ben blij verrast door het grote enthousiasme van de ondernemers waarmee we in gesprek zijn." Ook de onderdelenvoorraad en -logistiek zijn op orde gebracht dankzij het eigen magazijn in Kontich België en SsangYong’s Europese magazijn in Breda. De eerste zending Korando’s is in de Benelux gearriveerd en de verkoop is dan ook begonnen.

Alcopa is een familiebedrijf uit België, een automotive distributiegroep die internationaal toonaangevend is. Momenteel biedt Alcopa werkgelegenheid aan zestienhonderd medewerkers die ondermeer werkzaam zijn bij meerdere internationale auto-importbedrijven en in de retailsector. In 2009 bedroeg de jaaromzet ruim een miljard euro. De groep is momenteel importeur van Hyundai in België, Luxemburg en Zwitserland, Suzuki in België en Luxemburg en van Isuzu in de Benelux en in Polen. Als distributeur verdeelt Alcopa een waaier van merken regionaal in België en Luxemburg waaronder Opel, Ford, Volvo, Mazda, Toyota, en andere merken. Op jaarbasis verkoopt Alcopa meer dan veertigduizend nieuwe voertuigen en brengt Ssangyong in zes Europese landen op de markt.