Gomes nam op 1 januari 2009 Centraal Automobielbedrijven over, destijds een bedrijf met vijf Mercedes-dealervestigingen en één Hyundai-dealer (in Den Helder). Inmiddels is het bedrijf geïntegreerd in Gomes Noord-Holland en zijn er van Centraal nog drie vestigingen over, te weten Hoorn, Alkmaar en Beverwijk. Inzet van het zakelijk geschil is de koopsom, licht directeur/eigenaar Peter Gomes van Gomes Noord-Holland toe. "De vorige eigenaar, de heer Veldman, heeft beslag laten leggen om zijn vordering veilig te stellen. Gomes biedt hem hiervoor een bankgarantie, totdat de rechter een uitspraak heeft gedaan." Importeur Mercedes-Benz Nederland weet van het zakelijk geschil maar is geen partij in deze zaak.

Volgens Gomes is er geen reden voor onrust. "De rechter zal een beslissing nemen." Hij wil verder niet ingaan op de inhoud van het geschil. "Dat is privé. Ik wil niet mijn hele ziel en zaligheid op straat leggen." Hij benadrukt dat zijn bedrijf erg goed draait. "Vorig jaar draaiden we een kleine plus. En ten opzichte van 2009 hebben we in 2010 heel veel meer auto’s verkocht." Gomes en Peter Veldman, destijds algemeen directeur van Centraal Automobielbedrijven, bereikten op 4 december 2008 overeenstemming over de overname van Centraal Automobielbedrijven en Hyundai Den Helder. Veldman heeft na de overdracht geen rol meer gespeeld in de organisatie, verklaart Gomes.

Centraal had eind 2008 vijf vestigingen en was gespecialiseerd in personenwagens. Gomes had al een sterke positie in bedrijfswagens, met vestigingen in Wognum, Warmenhuizen, Zaandam, Schiphol en Purmerend. Gomes (anno 1934) had 125 medewerkers. Centraal Automobielbedrijven had er 146. Op dit moment telt Gomes zo’n 250 medewerkers. "Er zijn wat efficiencyslagen geweest, we hebben gesneden in kosten en overhead en er zijn mensen afgevloeid via natuurlijk verloop", verklaart Gomes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding