Hiervoor is een ruimte gehuurd in het BMW dealerpand van autoholding Van Laarhoven, dat ook Jaguar en Aston Martin voert. "Het is een Tesla vestiging voor de Benelux, dus we zochten een centrale locatie", aldus Rogier Kroymans, salesmanager van Tesla voor Nederland, België en Luxemburg. "Daarnaast is het natuurlijk goed om bij andere premiummerken te zitten".

Er wordt binnen enkele maanden ook een servicevestiging geopend, eveneens in Eindhoven. "Het meeste onderhoud voeren we overigens met een mobiel serviceteam uit, dus op locatie", aldus Kroymans. Dat is prettig, want de actieradius van de Tesla is wellicht wat krapjes om vanuit Groningen naar Eindhoven te rijden voor een servicebeurt. Kroymans verwacht dit jaar zeventig exemplaren van de Roadster te verkopen. Vorig jaar waren dat er 61, op een wereldwijde verkoop van zeshonderd stuks. De toename duidt niet op een doorbraak van de elektrische auto, maar Kroymans is niet ontevreden. In de afgelopen vier jaar heeft Tesla het Europese netwerk flink uitgebreid. Er zijn nu verkooppunten in Parijs, Zürich, Genève, Monaco, Milaan, München, Kopenhagen en Londen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding