Dit zou blijken uit onderzoek van TÜV Nord in opdracht van Bovag, zo is vanmiddag bekendgemaakt op het Bovag Dealercongres. Bij een dealer kost een grote beurt gemiddeld 240 euro, 5,6 procent goedkoper dan bij de onafhankelijke collega en 21 procent duurder dan bij de fastfitter, maar die zouden er een afwijkende manier van werken op na houden. Deze cijfers komen uit een steekproef van negen verschillende auto’s bij de drie kanalen zijn aangeleverd. Het gaat dus om een steekproef van 27 grote beurten. De woordvoerder van TÜV noemde de streekproef niet represenatief maar zag er wel een trend in. Bertho Eckhardt (voorzitter universelen) zei de cijfers uit het onderzoek niet te herkennen. Grote leasemaatschappijen sluiten juist nu grote contracten af met universelen. "Als er iemand kan rekenen, dan is het de leasemaatschappij wel", aldus Eckhardt.  

 

Meer over het Bovag Dealercongres in AM 7 van 1 april

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding