Autobinck Holding heeft de sales-, de marketing en de distributieactiviteiten voor heel Europa verworven. De overeenkomst daarvoor is onlangs ondertekend met Urban Mobility Europe BV in Hilversum. "De verantwoordelijkheid voor de distributie van de Qugo sluit perfect aan op Autobincks strategie om elektrische mobiliteit bereikbaar te maken voor een brede doelgroep. De Qugo is uitermate geschikt voor binnenstedelijke mobiliteit’, aldus Pieter Gabriëls, directeur business development bij Autobinck. De distributieactiviteiten worden ondergebracht bij het in elektrisch vervoer gespecialiseerde dochterbedrijf Elmonet in Amsterdam.

De Qugo is een driewielig voertuig voor één persoon. Een creatie van Maarten de Bruijn, voorheen als designer verbonden aan Spyker en ontwerper van de Silvestris speedboot. De Qugo heeft een elektrisch aangedreven voorwiel en is uiterst wendbaar. Hij is niet breder dan een bromscooter en inklapbaar zodat het voertuig bijvoorbeeld makkelijk in de auto kan worden meegenomen. De Qugo is Europees gehomologeerd als snorfiets, wat betekent dat de bestuurder geen helm hoeft te dragen. Het voertuig is met een actieradius van 25 tot 30 kilometer goed inzetbaar in de stad en op grote bedrijventerreinen. Meer informatie over prijzen, beschikbaarheid en kleuren volgt binnenkort.

De eerste Qugo’s staan vanaf deze week in de showroom van Elmonet in Amsterdam Z.O. (Snijdersbergweg 99) om te proefrijden.

 

Filmpje

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding