De distributie van beide merken gebeurt via een landelijk dekkend geheel van 25 Lancia- en 23 Jeep-dealers. Twintig van hen voeren beide merken. "We zijn ervan overtuigd dat de verkopen naar een hoger niveau getild gaan worden", zegt Giorgio Gorelli, de algemeen directeur van Fiat Group Automobiles Netherlands B.V. Ter onderbouwing van zijn optimisme wijst hij onder meer naar de opgefriste modellenrange. Bij Jeep debuteerden onlangs nieuwe versies van de Wrangler, Grand Cherokee en Compass; bij Lancia de Ypsilon, op korte termijn gevolgd door de Lancia Thema en Chrysler Voyager.

De eerste verkennende gesprekken tussen de Chrysler- en Fiat-groep begonnen nog geen twee jaar geleden. Zowel de productlijnen en distributienetwerken zijn gebundeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding