In het pand aan De Corridor in Breukelen zitten alle bestaande én een aantal nieuwe activiteiten onder één dak. Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid proefritten te maken en de nieuwste Kia-modellen te bekijken in het Experience Center.

Voor de openingsceremonie was de voorzijde gehuld in een ‘Kia rood’ doek. Met een druk op een knop ontstaken Sun-Young Kim (President Kia Motors Europe), Soo-Hang Chang (President Kia Motors Netherlands) en Cor Baltus (Managing Director Kia Motors Nederland) een vuurwerk. Aansluitend viel met een luide knal het rode doek naar beneden. Meer dan vijfhonderd aanwezigen waren getuige van de officiële opening.

Jarenlang was de Kia-importeur gevestigd in Vianen. Het nieuwe onderkomen is gelegen aan de A2, waar de 150 duizend dagelijks passerende automobilisten het pand kunnen zien. Het beschikt over video-conference rooms voor communicatie met de Kia-hoofdkantoren in Frankfurt en Seoul. Ook de trainingen voor verkoop- en technisch dealerpersoneel kunnen voortaan bij de importeur ‘in huis’ plaatsvinden. Verder is het gebouw voorzien van een bronpompsysteem dat energie uit de bodem gebruikt om ‘s zomers de vloer te koelen.

De verbouwing heeft ruim een half jaar in beslag genomen. Kia Motors Nederland heeft geen dealerfunctie en dus vinden in het pand in Breukelen geen onderhoudswerkzaamheden en verkoopactiviteiten plaats. Wel zal het vanaf 1 juli mogelijk zijn bij Kia Motors Nederland een proefrit te maken, ook op zaterdag. De demovloot ondersteunt volgens de importeur de dealers, omdat het gaat om uitvoeringen die normaal niet als demo beschikbaar zijn. In basis loopt het aanvragen van een proefrit dan ook via de Kia-dealer.

Voor Kia is Nederland de zesde grootste markt in Europa, met verkopen van ruim vijftienduizend auto’s in 2010. Kia was vorig jaar het snelst groeiende automerk op de Nederlandse markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding