In 2005 maakte de Gemeente Utrecht bekend dat de Automarkt Utrecht moet verhuizen naar een andere locatie vanwege een bestemmingswijziging van het Veemarktterrein, de huidige locatie. De parkeerterreinen in Beverwijk zijn dankzij het bestemmingsplan, de omvang van tien hectare en de ontsluiting op vijfhonderd meter afstand van de A9 een geschikte nieuwe locatie. VWE is al sinds 1993 betrokken bij de organisatie van de markt en heeft meer dan dertig locaties onderzocht voordat Beverwijk als meest realistische alternatief overbleef. Naar verwachting zal de Automarkt in 3 april 2012 starten in Beverwijk. Totdat het zover is blijft het Utrechtse Veemarktterrein in gebruik. "De marktdag blijft de vertrouwde dinsdag en aan de opzet van de markt wordt evenmin iets gewijzigd. Alleen de plaats van handeling verandert" aldus Wouter Raaphorst, projectmanager van  Automotive Trade Support, het bedrijf dat in Beverwijk de marktorganisatie zal verzorgen.
De Automarkt Utrecht wordt al sinds 1930 georganiseerd op het Veemarktterrein binnen de Utrechtse ring. Het evenement is een wekelijkse markt waar elke dinsdag ongeveer vijfhonderd standplaatshouders zich melden met een maximaal aanbod van zestienhonderd auto’s. Er worden elke dinsdag gemiddeld zo’n duizend auto’s verkocht. Automotive Trade Support is net als VWE -bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie –  onderdeel van VWE Groep in Heerhugowaard. ATS is opgericht om de marktorganisatie op de nieuwe locatie over te nemen van de Gemeente Utrecht die hiervoor verantwoordelijk is in de huidige situatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding