Dat meldt het Financieel Dagblad. De rechter acht het bewezen dat de taxateur, René W. uit Bunnik, het stuk grond van Kroymans 4,6 miljoen euro te laag heeft getaxeerd. 

Kroymans kocht op 29 februari 1999 een stuk weiland in Baarn en betaalde daar 1,1 miljoen euro voor. De taxateur schatte het in 2003 op een waarde van 7,6 miljoen euro. In april 2005 was dat bedrag opeens flink verlaagd, tot 2,2 miljoen. Aan het eind van dat jaar taxeerde René W. de grond weer op 8,2 miljoen euro.

Door het schuiven met de taxatie is de Belastingdienst volgens het OM voor bijna drie ton benadeeld. Dit wordt de taxateur zwaar aangerekend.

De gemeente heeft het bestemmingsplan van het stuk grond nu gewijzigd. Er zullen 200 woningen en vijf hectare bedrijfsterrein op het land verrijzen. Omdat Frits Kroymans een groot deel van dit gemeentelijke plan heeft betaald, mag hij twee autoshowrooms langs de A1 neerzetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding