Dat blijkt uit een analyse van verzekeringen van drie automerken door Independer.nl.

Soms scheelde het 88 procent. In slechts zes van de 108 doorgerekende cases was de dealerverzekering voordeliger. Independer.nl, online vergelijker en aanbieder van verzekeringen en andere financiële producten, dook in de autoverzekeringen die door Ford, Toyota en Honda worden aangeboden.
Voor elk merk zijn 36 verschillende cases (108 cases in totaal) bekeken waarin met factoren als leeftijd, aantal schadevrije jaren, postcode en kilometers per jaar is gevarieerd. Omdat het om nieuwe auto’s gaat, zijn de berekeningen gebaseerd op Allrisk-premies. De voorwaarden van de vergeleken autoverzekeringen zijn vrijwel gelijk (zoals bijv. nieuwwaarderegeling en eigen risico). De berekeningen van de dealerverzekeringen zijn gemaakt op de websites van de betreffende automerken.De officiële Ford Autoverzekering rekende 58,53 euro per maand, via Independer.nl kom je op 44,53 per maand.
De Ford Autoverzekering is daarmee 31 procent duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 168 euro. Gemiddeld zijn de Ford Autoverzekeringen 45 procent duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

De Toyota Autoverzekering blijkt 48 procent duurder, en de Honda Autoverzekering zelfs 62 procent duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding