Bezoekers van de site tikken een zoekopdracht in en krijgen, zodra een auto gevonden is die aan de zoekcriteria voldoet, een tweet op hun pc of mobiele telefoon. De tweet maakt melding van het merk en het type, de plek waar de auto staat en stuurt tegelijkertijd een link naar de betreffende website. Jan Posthumus, de oprichter van Cartweet: "Nederland telt inmiddels een half miljoen twitteraars en dat aantal groeit dagelijks. Wij denken dat dit een goede doelgroep is die gebruik kan maken van onze dienstverlening. Ook vanuit de autobranche hebben wij positieve signalen gekregen, omdat cartweet een efficiënt nieuw verkoopkanaal is.
Cartweet zal op korte termijn ook in andere Europese talen als Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Russisch verschijnen. Behalve de site voor personenauto’s zal binnenkort ook www.trucktweet.com het licht zien waarop vrachtauto’s, trailers, grondverzetmachines en dergelijke te koop worden aangeboden."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding