"Het een heeft helemaal niets met het ander te maken, wil ik wel benadrukken", meldt woordvoerder Adriaan Heuzinkveld van Gazelle. "We zijn een aantal maanden met de voorbereidingen van de huur van het pand bezig geweest." In de regionale pers verscheen een artikel waarin Jan Jonker (als privépersoon eigenaar van het onroerend goed) beweert dat de zaak in een stroomversnelling geraakte toen Pon zei de fietsenfabrikant te zullen overnemen. Maar volgens woordvoerder Jacques Geijsen van Pon heeft zijn bedrijf daar geen stem in gehad. "Dat kan niet eens wat wij hebben geen zeggenschap over Gazelle. De overname is formeel nog niet eens rond. Naar verwachting wordt dat september."
Gazelle heeft 1200 vierkante meter gehuurd. "Daarop komt de fietsencollectie te staan om te worden bekeken en getest. Vanaf 4 september organiseren we een preview voor onze dealers. Dit is een goed alternatief voor de wisselende locaties van onze jaarlijkse preview en regionale verkoopshows", aldus manager Ronald ter Braak van Gazelle in het artikel. In het pand zullen ook trainingen en seminars worden georganiseerd. Vanaf volgend jaar kunnen dealers van Gazelle hun klanten doorverwijzen naar het centrum om te proefrijden met een elektrische fiets bijvoorbeeld.
Net als bij Peugeot Experience het geval is, zal Gazelle geen fietsen gaan verkopen in het experience center – dat blijft gewoon een zaak voor de dealers. Eigenaar Jan Jonker zegt met drie partijen in onderhandeling te zijn over het andere pand op de locatie en de werkplaats.

   

 

 

 

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding