Dat komt echter niet alleen door minder belangstelling van de koper maar ook door al sinds begin dit jaar aanhoudende problemen bij de levering van onderdelen voor nieuwe auto’s.

Frankrijk, altijd snel met het bekendmaken van de maandelijkse autocijfers, zag de verkopen in juli weer bijna zes procent lager uitkomen. De gevolgen van het opheffen van de premieregeling zijn daarmee nog steeds niet uitgewerkt. De grote nationale fabrikanten deden het opnieuw slechter met een daling van zeven procent voor Peugeut-Citroen en – mede dankzij de klap bij Dacia – van 12,4 procent voor Renault c.s. Over de eerste zeven maanden van dit jaar gezien liggen de autoverkopen in Frankrijk nu vrijwel op hetzelfde niveau als in 2010.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding