Daarmee speelt de webwinkel in op de groeiende belangstelling voor telefoons met een Android-besturingssysteem. De nieuwe app is gratis en geeft nog meer actuele informatie in tekst en beeld. Volgens directeur Paul de Vries groeit Nieuweautokopen.nl gestaag en is het een goed alternatief voor het traditionele dealerkanaal.
Na de iPhone app lanceert Nieuweautokopen.nl nu als eerste autowebwinkel in Nederland een applicatie voor Android. Paul de Vries: "Wij bewijzen dat we klaar zijn voor de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat inmiddels bijna de helft van de verkochte smartphones is voorzien van het door Google ontwikkelde Android besturingssysteem. Al die gebruikers kunnen nu via hun smartphone een nieuwe auto bij ons kopen of hun bestelling volgen. Wie niet wil kopen, kan de meest actuele model- en prijsinformatie bij ons vinden. De nieuwe applicatie toont alle merken die door Nieuweauto kopen.nl worden verkocht. De modelgegevens, inclusief de prijzen, zijn actueel, aldus de Vries. De Android app gebruikt namelijk informatie uit de database van Autodisk.
De Android app is evenals de iPhone app gratis. Paul de Vries: "Als marktleider kun je je niet veroorloven stil te blijven zitten. We willen niet alleen de grootste zijn, maar ook trendsettend blijven op het gebied van het online verkopen van nieuwe auto’s.”

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding