Het betreft de dealerbedrijven Van der Molen Groningen, Van der Molen Haren, JK Autoschade en Autolease Zwolle en een joint venture in Autolease Groningen. Van der Molen Autogroep telt 109 medewerkers. De groep voert de merken Opel, Chevrolet en Kia in dealervestigingen in Groningen en Haren. Tussen Pouw en Van der Molen is een overname overeenkomst getekend. Na toestemming van diverse instanties, waaronder NMa, zal de overname in oktober definitief worden geëffectueerd.

Met deze strategische overname zegt Pouw een volgende stap in zijn groeistrategie te zetten, waarin de Pouw Mobiliteitscirkel centraal staat. De kernactiviteiten bestaan uit dealerbedrijven, leasing en schadeherstel. Pouw beschikt over occasioncentra, bedrijfswagencentra en een corporate fleetsalesdivisie voor de zakelijke markt. Samen met verhuur, financiering en verzekering biedt Pouw het complete scala aan activiteiten binnen automotive. Behalve in het noorden van het land is Pouw vertegenwoordigd in Midden-Nederland, Oost-Nederland en West-Nederland met de merken Volkswagen, Audi, Peugeot, Mercedes-Benz, Maybach, Alfa Romeo, Lancia en Jeep. Van der Molen Autogroep blijft onder dagelijkse leiding van L.P. van der Molen en L. van der Meer. Van der Molen is enthousiast over de overname. "Voor de continuïteit van ons bedrijf is het verstandig aansluiting te zoeken bij een grote automotive groep, mede in het belang van onze klanten en medewerkers."

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding