Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, kreeg de eer om het centrum in het bijzijn van elektrisch Nederland ook daadwerkelijk te openen. De minster benadrukte dat EV’s nadrukkelijk een plaats innemen in haar duurzaamheidbeleid, "Over tien jaar willen we tweeduizend ev’s op de weg hebben."

Samen met mede-initiatiefnemer Marcel Broersma bedacht en realiseerde Möller dit naar eigen zeggen unieke belevingscentrum waar bedrijven en consumenten worden voorgelicht over alle aspecten van elektrisch vervoer en duurzame mobiliteit. Een elektrische auto of scooter kopen kan er echter niet, "Daarvoor moet je bij de dealer zijn." Proefrijden kan er wel volop. Alle denkbare vormen van elektrisch vervoer zijn in Rotterdam aanwezig. Het HNR | EV Centrum is gevestigd op het Delfseplein 24, pal naast Rotterdam CS.

Een groot aantal partijen is bij HNR | EV Centrum getrokken. Meest prominent daarbij zijn de Gemeente Rotterdam (met wethouder Alexandra van Huffelen als enthousiaste ambassadeur), Het Nieuwe Rijden en leasebedrijf Athlon. Om de onafhankelijkheid van het centrum te waarborgen werd de Stichting Nederlandse Mobiliteit 2.0 opgericht.

Deze opening vond overigens plaats op het moment dat staatssecretaris Weekers via AutoWeek aankondigde dat de veertien- en twintigprocentcategorieën voor de zakelijke bijtelling de komende jaren gehandhaafd blijven. Elektrische auto’s vallen in het nultarief. Verwacht mag worden dat met name de kleine diesels voorlopig dus nog wel populair zullen blijven bij de veelrijders.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding