Onderzoek van mijngrossier onder ruim vijfhonderd Nederlandse garagebedrijven wijst namelijk uit dat garagisten sterke behoefte hebben aan bredere en meer praktische autotechnische informatie. Eind oktober start de implementatie van AutoTools met Audacon. Afnemers van onderdelen via mijngrossier kunnen van dit totale pakket gebruik maken.

Johan van der Hoeven, directeur Van Heck & Co, verantwoordelijk voor mijngrossier: "Door de samenwerking met Audacon/Mivar, kunnen we mijngrossier naar een hoger niveau tillen. We willen garagisten graag tegemoet komen en voor hen het meest waardevolle online platform zijn. Het bijhouden en verrijken van kennis – zeker in tijden dat er steeds meer nieuwe automodellen op de markt komen – is nu serieus een must. De implementatie van onze database AutoTools met de data van Audacon zien wij als een verrijking voor garagisten. Onze afnemers van onderdelen via mijngrossier mogen er vrij gebruik van maken."

Mijngrossier heeft het afgelopen jaar gemerkt dat de ondersteuning in technische informatie van auto’s nog te vaak ontbreekt. Om te ontdekken waar nu precies de behoeften van monteurs daarin liggen en hoe een database binnen mijngrossier zoals AutoTools dat zou kunnen opvangen, heeft mijngrossier een onderzoek opgezet. Ruim vijfhonderd Nederlandse garagebedrijven hebben meegedaan. De conclusie uit dit onderzoek is dat monteurs sterke behoefte hebben aan bredere en meer praktische autotechnische informatie. Te denken valt aan informatie over recalls, montage en demontage handleidingen en elektrische schema’s. Om daadwerkelijk in de behoeften van monteurs te voorzien, is mijngrossier een samenwerking met Audacon/Mivar aangegaan. De database AutoTools combineert straks zijn data met die van Audacon om garagisten de maximale ondersteuning in autotechnische informatie te bieden om hun werk uit te kunnen voeren.

Eind oktober wordt gestart met de implementatie van de recalls en technische modificaties, daarna volgen alle (de)montage handleidingen, elektrische schema’s en autogerelateerde checklisten. Audacon vult vervolgens alle autotechnische gegevens aan waar AutoTools op dat moment nog geen beschikking over heeft. Tot slot vindt er ‘een gebruiksvriendelijke integratie van de catalogus en autotechnische data’ plaats. De verwachting is dat de volledige implementatie in het voorjaar van 2012 gereed is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding