Dat meldt De Telegraaf vandaag. Volgens ‘interne gegevens’ ligt de afzet van de Mercedes-dealers stukken lager dan bij de directe concurrenten.  Mercedes-Benz Nederland zal de reorganisatie woensdag aankondigingen, zegt één van de betrokkenen die anoniem wenst te blijven, zo meldt de krant. "Alle dealercontracten worden opgezegd. In december komt de importeur  met nieuwe contracten die in juni 2012 getekend moeten zijn. De verkooppunten waarvan afscheid wordt genomen hebben een opzegtermijn van twee jaar en kunnen die periode operationeel blijven als Mercedes-dealer", aldus de bron.  De verkopen per dealerbedrijf liggen voor Mercedes een stuk lager dan bij de andere Duitse premiummerken.  "Audi-vestiging doen 150 auto’s per jaar en BMW-bedrijven ruim 130. Mercedes zit op 118 auto’s per vestiging.

Het hoofdkantoor verwacht een stijging van de verkopen per vertegenwoordiger ", zegt de bron. Mercedes eist loyaliteit van zijn nieuwe partners. De showrooms mogen voortaan niet gedeeld worden met andere merken. De woordvoerder van Mercedes Benz Nederland wil niet reageren niet op het uitlekken van de plannen, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de Nederlandse Dealerholding Top-50 zijn de getallen die de bron van De Telegraaf noemt niet correct, maar het klopt in z’n algemeenheid wel dat Audi en BMW meer auto’s verkopen per outlet. Het aantal outlets dat in de periode 2005-2010 is afgenomen, is bij Mercedes verreweg het grootst ten opzichte van de twee andere Duitse premiummerken. Anderzijds is het zo dat Mercedes weer de minste contractpartners heeft, namelijk  achttien.  

 

                               contractpartners           outlets                    verkopen/outlet                                                                2005      2010                     2005      2010          2005        2010

Audi                     63           35                          75           56                  197         297

BMW                    25           21                           60           55                 235         245

Mercedes            26           18                         107           62                112        183        

 

Bron: Dealerholding Top-50 van DealerSupportNet                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding