Dat schrijft Stern in het derdekwartaalbericht. In de geplande universele garages kunnen alle merken terecht voor reparatie, onderhoud en banden. Bovendien gaat Stern er gebruikte auto’s aanbieden onder het label SternPlaza, autoverhuur onder de naam SternRent en financiële producten onder de labels SternLease, SternCredit, SternPolis en SternGarant.

Desgevraagd zegt directievoorzitter Henk van der Kwast dat ongeveer de helft van de SternPoints zal bestaan uit om te bouwen eigen dealervestigingen. "We kijken doorlopend naar manieren om de spreiding en rentabiliteit van ons netwerk te verbeteren. Ombouw van dealervestigingen tot SternPoint is daartoe een geëigend middel."

Daarnaast wil Van der Kwast bestaande universele autobedrijven overnemen. Bij de schaalgrootte denkt hij aan vrije garages met ongeveer tien monteurs in dienst. De ideale locaties zijn de plaatsen waar zich nu ook al Stern Rent bevindt. Stern Point wordt geen franchiseformule maar een keren in eigen beheer en moet op landelijke schaal gaan opereren. Van der Kwast wil op die manier de concernstrategie versterken om het merk Stern nadrukkelijk in de markt te zetten. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding