De bond werkt samen met nieuweautokopen.nl. Het aflevercentrum van nieuweautokopen.nl in Almere heet nu dan ook ANWB Auto Almere. Uit eerder onderzoek bleek volgens de ANWB dat zes van de tien leden onderhandelen bij de koop en verkoop van de auto onplezierig vinden. Voortaan is dat vervelende onderdeel is niet meer nodig, want dat onderhandelen is al gedaan door de ANWB. Zo heeft de bond hetzelfde voordeel bedongen zoals bijvoorbeeld ook een leasebedrijf krijgt.

In de praktijk ligt het gemiddelde voordeel tussen de vier en zeven procent op de netto catalogusprijs (dus exclusief bpm en btw). Het voordeel varieert per merk, model en uitvoering. Vrijwel alle merken zijn via ANWB Autokoopservice te bestellen. ANWB presenteert de auto’s op z’n site aan de hand van toptienlijstjes binnen een bepaalde categorie. Bijvoorbeeld de tien meest verkochte, de zuinigste of de veiligste auto’s.

Autokopers kunnen online een offerte opvragen, die twintig euro kost. Dit bedrag wordt teruggestort op het moment dat de offerte uitmondt in aanschaf van de auto. De nieuwe auto’s kunnen worden afgehaald bij ANWB Auto Almere, voorheen het aflevercentrum van nieuweautokopen.nl.  Maar het is ook mogelijk dat de auto bij de koper thuis of bij een dealer naar keuze wordt gebracht. De auto’s worden uitsluitend met fabrieksgarantie geleverd. ANWB begon precies een jaar geleden al de ANWB Autoverkoopservice die auto’s van leden verkoopt.  

Eigenaar Paul de Vries van nieuweautokopen.nl verwacht dat online autoverkoop hiermee een flinke boost krijgt. De inzet is in 2012 zo’n vijftienhonderd auto’s te verkopen. "Dat gaat zeker lukken", aldus De Vries. Hij benadrukt dat er sprake is van ‘samenwerking’ met ANWB – de bond is geen aandeelhouder geworden.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding