Voorlopig geen showroom McLaren in Nederland

McLaren zal zijn Nederlandse cliëntèle voorlopig blijven bedienen vanuit Brussel.

Dit betekent dat een Nederlandse showroom toekomstmuziek blijft. Mocht het licht voor een lokaal dealerschap alsnog op groen gaan, dan heeft Amsterdam de beste papieren. Een eventuele openingsdatum wil McLaren echter nog niet noemen. "We zitten momenteel nog in de opbouwfase en moeten onszelf eerst goed op de kaart zetten en ontwikkelen. We hebben nu één model en de volumes zijn momenteel dermate laag dat we niet te veel dealers kunnen aanstellen. Als wij bedrijven vragen te investeren in McLaren, dan moeten wij er ook voor zorgen dat die ondernemers hun investering kunnen terugverdienen", aldus directeur Antony Sheriff. Volgens de topman moeten de dealers gemiddeld één auto per week verkopen om uit de kosten te komen.

De Nederlandse klanten zullen middels een haal/brengservice bij onderhoud bediend gaan worden. Als een potentiële koper niet naar de showroom in Brussel kan komen, zal een medewerker van McLaren met een MP4-12C bij de klant komen voorrijden met op de passagierstoel een boek met de kleur en interieurstalen. De potentiële koper krijgt zo een zo goed mogelijk beeld van de kwaliteit en de samenstelmogelijkheden van de sportwagen. "Tot nu toe werkt deze aanpak naar volle tevredenheid van onze Nederlandse klanten", aldus Sheriff. McLaren heeft nu wereldwijd 35 dealers aangesteld. In 2016 moet het gamma uit 3 modellen bestaan. Naast de MP4-12C gaat het daarbij om een supersportwagen in de geest van de befaamde F1 en een kleiner, beter betaalbaar model. Verder plant McLaren enkele derivaten, zoals een van de GT3 versie van de MP4-12C.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Voorlopig geen showroom McLaren in Nederland - Automobielmanagement.nl

Voorlopig geen showroom McLaren in Nederland

McLaren zal zijn Nederlandse cliëntèle voorlopig blijven bedienen vanuit Brussel.

Dit betekent dat een Nederlandse showroom toekomstmuziek blijft. Mocht het licht voor een lokaal dealerschap alsnog op groen gaan, dan heeft Amsterdam de beste papieren. Een eventuele openingsdatum wil McLaren echter nog niet noemen. "We zitten momenteel nog in de opbouwfase en moeten onszelf eerst goed op de kaart zetten en ontwikkelen. We hebben nu één model en de volumes zijn momenteel dermate laag dat we niet te veel dealers kunnen aanstellen. Als wij bedrijven vragen te investeren in McLaren, dan moeten wij er ook voor zorgen dat die ondernemers hun investering kunnen terugverdienen", aldus directeur Antony Sheriff. Volgens de topman moeten de dealers gemiddeld één auto per week verkopen om uit de kosten te komen.

De Nederlandse klanten zullen middels een haal/brengservice bij onderhoud bediend gaan worden. Als een potentiële koper niet naar de showroom in Brussel kan komen, zal een medewerker van McLaren met een MP4-12C bij de klant komen voorrijden met op de passagierstoel een boek met de kleur en interieurstalen. De potentiële koper krijgt zo een zo goed mogelijk beeld van de kwaliteit en de samenstelmogelijkheden van de sportwagen. "Tot nu toe werkt deze aanpak naar volle tevredenheid van onze Nederlandse klanten", aldus Sheriff. McLaren heeft nu wereldwijd 35 dealers aangesteld. In 2016 moet het gamma uit 3 modellen bestaan. Naast de MP4-12C gaat het daarbij om een supersportwagen in de geest van de befaamde F1 en een kleiner, beter betaalbaar model. Verder plant McLaren enkele derivaten, zoals een van de GT3 versie van de MP4-12C.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding