Automarkt Utrecht definitief naar Beverwijk

De Utrechtse automarkt vertrekt naar Beverwijk. De gemeente Utrecht is met ATS, dochterbedrijf van VWE Groep en verantwoordelijk voor de organisatie, overeengekomen dat zij de verplaatsing van de automarkt naar Beverwijk ondersteund. Hiermee is met ingang van dinsdag 3 april 2012 de Automarkt Beverwijk een feit.

Op de bekendste automarkt van Europa worden elke dinsdag honderden auto’s verkocht. Dankzij de exclusieve contracten van ATS met de gemeente Utrecht ontvangen standplaatshouders korting op hun standplaatsen wanneer zij meeverhuizen. ATS-directeur Dave Moors zegt in een persbericht ‘bijzonder blij’ te zijn met het nieuws. "We staan te popelen om er samen met de standplaatshouders een succes van te gaan maken in Beverwijk." Er was afgelopen voorjaar ook sprake van een vertrek naar de gemeente Bemmel. De belangenvereniging verzette zich tegen de plaats Beverwijk, omdat die zover van de grens af ligt. Ook zou de Zwarte Markt een negatief imago hebben.

Nu de overeenkomst met de gemeente Utrecht is bekrachtigd, is de automarkt verzekerd van gemeentelijke ondersteuning. Ook de gemeente Beverwijk garandeert een duurzame voortzetting en blijvend lage markttarieven. Inmiddels lopen alle trajecten voor omgevingsvergunningen op schema en wordt het marktterrein (parkeerterreinen P0 en P1) in Beverwijk geoptimaliseerd voor de Automarkt. Wouter Raaphorst, woordvoerder van ATS geeft aan zeer tevreden te zijn met de voortgang in Beverwijk en de ondersteuning van de gemeente Utrecht. Maar ook voor de standplaatshouders brengt de verhuizing grote voordelen met zich mee. "De nieuwe locatie is zeer goed bereikbaar en ATS biedt standplaatshouders die meegaan naar Beverwijk een behoorlijke financiële tegemoetkoming. Zij kunnen rekenen op een korting van dertienhonderd euro per standplaats. ATS garandeert dat deze ondersteuning ook echt bij de standplaatshouders in Beverwijk terecht komt. Daarnaast zijn wij als organisatie ook druk bezig met de communicatie richting alle buitenlandse kopers, zodat het verkooppercentage straks nog hoger is dan in Utrecht.  Samen met de standplaatshouders zetten we de succesformule van Utrecht voort in de Automarkt Beverwijk", aldus Raaphorst.
Tot april 2012 wordt de Automarkt nog wekelijks gehouden op het terrein van het Veemarktcomplex in Utrecht. Maar omdat de gemeente andere plannen heeft met het terrein, komt er na tachtig jaar een einde aan het fenomeen Automarkt Utrecht. Er zullen op termijn zes- tot achthonderd woningen worden gebouwd.
ATS was daarom al langere tijd op zoek naar een vervangende locatie. Het vinden van een geschikt terrein (capaciteit voor minimaal drieduizend parkeerplaatsen met directe ontsluitingen naar de snelweg om de omvangrijke voertuiglogistiek te kunnen verwerken) was de grootste uitdaging. Wekelijks is het parkeerterrein bezet door 450 erkende autobedrijven, die bij elkaar maximaal zestienhonderd auto’s te koop aanbieden. De Automarkt trekt daarmee wekelijks vijftienhonderd kopers. Driekwart van de auto’s wordt ter plekke verkocht, waarvan het merendeel is bestemd voor de export. Elke auto wordt streng gecontroleerd, in nauwe samenwerking met overheidsinstanties zoals RDW, Douane en Belastingdienst.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Automarkt Utrecht definitief naar Beverwijk - Automobielmanagement.nl

Automarkt Utrecht definitief naar Beverwijk

De Utrechtse automarkt vertrekt naar Beverwijk. De gemeente Utrecht is met ATS, dochterbedrijf van VWE Groep en verantwoordelijk voor de organisatie, overeengekomen dat zij de verplaatsing van de automarkt naar Beverwijk ondersteund. Hiermee is met ingang van dinsdag 3 april 2012 de Automarkt Beverwijk een feit.

Op de bekendste automarkt van Europa worden elke dinsdag honderden auto’s verkocht. Dankzij de exclusieve contracten van ATS met de gemeente Utrecht ontvangen standplaatshouders korting op hun standplaatsen wanneer zij meeverhuizen. ATS-directeur Dave Moors zegt in een persbericht ‘bijzonder blij’ te zijn met het nieuws. "We staan te popelen om er samen met de standplaatshouders een succes van te gaan maken in Beverwijk." Er was afgelopen voorjaar ook sprake van een vertrek naar de gemeente Bemmel. De belangenvereniging verzette zich tegen de plaats Beverwijk, omdat die zover van de grens af ligt. Ook zou de Zwarte Markt een negatief imago hebben.

Nu de overeenkomst met de gemeente Utrecht is bekrachtigd, is de automarkt verzekerd van gemeentelijke ondersteuning. Ook de gemeente Beverwijk garandeert een duurzame voortzetting en blijvend lage markttarieven. Inmiddels lopen alle trajecten voor omgevingsvergunningen op schema en wordt het marktterrein (parkeerterreinen P0 en P1) in Beverwijk geoptimaliseerd voor de Automarkt. Wouter Raaphorst, woordvoerder van ATS geeft aan zeer tevreden te zijn met de voortgang in Beverwijk en de ondersteuning van de gemeente Utrecht. Maar ook voor de standplaatshouders brengt de verhuizing grote voordelen met zich mee. "De nieuwe locatie is zeer goed bereikbaar en ATS biedt standplaatshouders die meegaan naar Beverwijk een behoorlijke financiële tegemoetkoming. Zij kunnen rekenen op een korting van dertienhonderd euro per standplaats. ATS garandeert dat deze ondersteuning ook echt bij de standplaatshouders in Beverwijk terecht komt. Daarnaast zijn wij als organisatie ook druk bezig met de communicatie richting alle buitenlandse kopers, zodat het verkooppercentage straks nog hoger is dan in Utrecht.  Samen met de standplaatshouders zetten we de succesformule van Utrecht voort in de Automarkt Beverwijk", aldus Raaphorst.
Tot april 2012 wordt de Automarkt nog wekelijks gehouden op het terrein van het Veemarktcomplex in Utrecht. Maar omdat de gemeente andere plannen heeft met het terrein, komt er na tachtig jaar een einde aan het fenomeen Automarkt Utrecht. Er zullen op termijn zes- tot achthonderd woningen worden gebouwd.
ATS was daarom al langere tijd op zoek naar een vervangende locatie. Het vinden van een geschikt terrein (capaciteit voor minimaal drieduizend parkeerplaatsen met directe ontsluitingen naar de snelweg om de omvangrijke voertuiglogistiek te kunnen verwerken) was de grootste uitdaging. Wekelijks is het parkeerterrein bezet door 450 erkende autobedrijven, die bij elkaar maximaal zestienhonderd auto’s te koop aanbieden. De Automarkt trekt daarmee wekelijks vijftienhonderd kopers. Driekwart van de auto’s wordt ter plekke verkocht, waarvan het merendeel is bestemd voor de export. Elke auto wordt streng gecontroleerd, in nauwe samenwerking met overheidsinstanties zoals RDW, Douane en Belastingdienst.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding