Stern Groep neemt Ford Amsterdam over

De Stern Groep neemt per 1 januari 2012 alle aandelen over van MVC Automotive, Ford-dealer in Amsterdam en omstreken

MVC beschikt over drie dealervestigingen in de regio en draait op jaarbasis een omzet van bijna dertig miljoen euro. Naar verwachting wordt de acquisitie in januari afgerond.

De Stern Groep exploiteert via Stern 3 nu al 22 Ford-dealervestigingen: Ardea Auto (14), Van Kalmthout Auto (6) en Fitis Auto (2). Door de overname van MVC Automoive groeit dit aantal naar 25 en komt de omzet van het Ford-cluster excl. BPM op ruim 250 miljoen euro per jaar. Uitgedrukt in voertuigen is de Stern Groep daarmee goed voor bijna tienduizend Ford-personenauto’s en 1100 Ford-bedrijfswagens. Dat is een marktaandeel Ford van 25 procent in Nederland.

Het bijbehorende onroerend goed wordt overgenomen en het servicepunt in Buitenveldert  omgebouwd tot een SternPoint, de eigen universele garageformule. De twee grote vestigingen in Amsterdam Zuid-Oost en Amsterdam-West worden omgedoopt tot Ardea Auto Amsterdam.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stern Groep neemt Ford Amsterdam over - Automobielmanagement.nl

Stern Groep neemt Ford Amsterdam over

De Stern Groep neemt per 1 januari 2012 alle aandelen over van MVC Automotive, Ford-dealer in Amsterdam en omstreken

MVC beschikt over drie dealervestigingen in de regio en draait op jaarbasis een omzet van bijna dertig miljoen euro. Naar verwachting wordt de acquisitie in januari afgerond.

De Stern Groep exploiteert via Stern 3 nu al 22 Ford-dealervestigingen: Ardea Auto (14), Van Kalmthout Auto (6) en Fitis Auto (2). Door de overname van MVC Automoive groeit dit aantal naar 25 en komt de omzet van het Ford-cluster excl. BPM op ruim 250 miljoen euro per jaar. Uitgedrukt in voertuigen is de Stern Groep daarmee goed voor bijna tienduizend Ford-personenauto’s en 1100 Ford-bedrijfswagens. Dat is een marktaandeel Ford van 25 procent in Nederland.

Het bijbehorende onroerend goed wordt overgenomen en het servicepunt in Buitenveldert  omgebouwd tot een SternPoint, de eigen universele garageformule. De twee grote vestigingen in Amsterdam Zuid-Oost en Amsterdam-West worden omgedoopt tot Ardea Auto Amsterdam.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding