Veel lijkt af te hangen van de houding van Volkswagen, of ze de merken in hun eigen achtertuin (lees:  Pon) willen plaatsen of dat men de verantwoording aan een van de twee andere particuliere auto-importeurs  wil laten. Volgens Louwman-woordvoerder Guido Roozekrans is een eventuele interesse van Pon ‘niet merkbaar in de onderhandelingen’ met Volkswagen AG.  "De gesprekken met de fabrikant lopen uiterst constructief." Ook de gesprekken met de andere moederbedrijven BMW en Fiat voor respectievelijk Rolls-Royce en Maserati  verlopen tot nu toe naar wens. "Maar het heeft gewoon tijd nodig. Wij streven naar een soortgelijk bedrijf als Hessing was. Dus met meerdere luxe-merken."  De Louwman-merken Morgan en TVR zouden ook in het concept van Louwman Exclusive Cars kunnen  passen maar daarover is geen besluit genomen. Net zo min als over de wenselijkheid van het merk Lexus in de showroom aan de A2.