Meerdere kandidaten voor Bentley in Nederland

Het is niet vanzelfsprekend dat de import van Bentley bij de Louwman Groep terecht komt.

Louwman nam de showroom van Hessing aan de A2 over en zegt de activiteiten te willen voortzetten, als de contracten voor de diverse merken in orde komen. Maar volgens Guillaume Chabin van Bentley is zijn merk in gesprek met meerdere Nederlandse partijen voor de importactiviteiten. Dat meldt Carros.

Chabin deed die uitspraak tijdens de presentatie van de nieuwe Bentley Continental V8 in het Noord-Spaanse Logrono. Louwman Groep is volgens hem één van de gegadigden. Hij praat ook met  Stern en met Pon. Een vierde partij zou Nefkens zijn, dat vorig jaar al importeur werd voor Cadillac. Volgens Chabin volstaat voor de Nederlandse markt één Bentley-dealer. "Wij werken als Bentley niet met importeurs, een dealerbedrijf volstaat. Dat doet rechtstreeks zaken met de fabriek. In Oostenrijk hebben we ook maar één Bentley-dealer," zegt Chabin.

Carros meldt verder dat de Bentley-man niet uitsluit dat met het failliet gaan van Hessing de unieke constructie van ‘House of Exclusive Cars’ ten einde komt. Hessing was vertegenwoordiger van Bentley (VW), Rolls-Royce (BMW), Lamborghini en Bugatti (beide VW) en Maserati (Fiat).  "Het is beslist denkbaar dat de drie VW-merken nu worden aangeboden aan Pon, dat in Nederland per slot van rekening alle andere merken van de Volkswagen Groep vertegenwoordigt," stelt Chabin. Hij wil vóór de zomer duidelijkheid hebben over het Bentley-dealerschap voor Nederland. Pon Holding was niet bereikbaar voor commentaar, aldus Carros.

Maserati Europe maakte vandaag bekend dat Maserati in de verkoop vertegenwoordigd wordt door Munsterhuis en Driessen. Louwman zegt echter nog met Maserati in gesprek te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meerdere kandidaten voor Bentley in Nederland - Automobielmanagement.nl

Meerdere kandidaten voor Bentley in Nederland

Het is niet vanzelfsprekend dat de import van Bentley bij de Louwman Groep terecht komt.

Louwman nam de showroom van Hessing aan de A2 over en zegt de activiteiten te willen voortzetten, als de contracten voor de diverse merken in orde komen. Maar volgens Guillaume Chabin van Bentley is zijn merk in gesprek met meerdere Nederlandse partijen voor de importactiviteiten. Dat meldt Carros.

Chabin deed die uitspraak tijdens de presentatie van de nieuwe Bentley Continental V8 in het Noord-Spaanse Logrono. Louwman Groep is volgens hem één van de gegadigden. Hij praat ook met  Stern en met Pon. Een vierde partij zou Nefkens zijn, dat vorig jaar al importeur werd voor Cadillac. Volgens Chabin volstaat voor de Nederlandse markt één Bentley-dealer. "Wij werken als Bentley niet met importeurs, een dealerbedrijf volstaat. Dat doet rechtstreeks zaken met de fabriek. In Oostenrijk hebben we ook maar één Bentley-dealer," zegt Chabin.

Carros meldt verder dat de Bentley-man niet uitsluit dat met het failliet gaan van Hessing de unieke constructie van ‘House of Exclusive Cars’ ten einde komt. Hessing was vertegenwoordiger van Bentley (VW), Rolls-Royce (BMW), Lamborghini en Bugatti (beide VW) en Maserati (Fiat).  "Het is beslist denkbaar dat de drie VW-merken nu worden aangeboden aan Pon, dat in Nederland per slot van rekening alle andere merken van de Volkswagen Groep vertegenwoordigt," stelt Chabin. Hij wil vóór de zomer duidelijkheid hebben over het Bentley-dealerschap voor Nederland. Pon Holding was niet bereikbaar voor commentaar, aldus Carros.

Maserati Europe maakte vandaag bekend dat Maserati in de verkoop vertegenwoordigd wordt door Munsterhuis en Driessen. Louwman zegt echter nog met Maserati in gesprek te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding