"De contracten met Cito Motors BV zijn afgelopen donderdag getekend", zegt Marissa van Laarhoven, general manager van het Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven. "De voorbereidingen gaan nu lopen en we willen in de tweede helft van dit jaar operationeel zijn. Rolls-Royce komt in een nieuwe showroom samen met het merk Aston Martin." Louwman Exclusive Cars (dat de activiteiten van het failliete Hessing overnam) zegt nog steeds in gesprek te zijn met de beide Britse prestigemerken. "Op welke wijze we verder zullen gaan, maken we nog nader bekend. De onderhandelingen zijn nog gaande", aldus woordvoerder Roozekrans.

Van de vier importmerken die Hessing in zijn portfolio had, hebben Bentley en Rolls-Royce inmiddels een nieuwe contractpartner gevonden. De merken Lamborghini en Bugatti zijn nog in onderhandeling met onder andere Louwman en Pon voor het dealerschap. Voor een leegloop van het oud-Hessingpand aan de A2 is woordvoerder Roozenkrans niet bang. "We zijn in onderhandeling met de drie merken Lamborghini, Bugatti en Maserati. Maar we zullen het pand hoe dan ook met beroemde merken vullen." Of dat met de eigen merken Lexus, TVR en Morgan zal zijn of dat het om andere exoten gaat, wilde de woordvoerder niet vertellen.

Jolyon Nash, marketingdirecteur van Rolls-Royce Motor Cars, zegt in de persverklaring: "Cito Motors heeft vele jaren ervaring in het luxury car-segment en is daardoor als geen ander in staat om een service te verlenen die geheel naar de zin is van een bevoorrechte groep automobilisten, onze klanten." Rolls-Royce verkocht afgelopen jaar meer auto’s dan ooit. Hein van Laarhoven, directeur van Cito Motors: "Voor ons is het natuurlijk geweldig uitverkoren te zijn om dit absolute topmerk, icoon van stijl en succes, te vertegenwoordigen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de Spirit of Ecstasy een gezonde en duurzame zakelijke ontwikkeling in Nederland tegemoet gaat." (bronnen: Rolls-Royce/De Telegraaf/Autoblog)