Directauto.nl heeft occasions van alle merken, maakt gebruik van de kennis en ervaring van Nieuweautokopen.nl en is per direct operationeel. Online een auto kopen heeft voordelen: Het landelijke aanbod kan vanachter de computer worden bekeken en een offerte kan online worden aangevraagd. Vervolgens laat de deal zich met een paar muisklikken afronden, terwijl de betaling plaatsvindt bij aflevering van de auto. Deze formule van veilig, efficiënt en betaalbaar kopen werkt uitstekend bij nieuwe auto’s. Het team van Nieuweautokopen.nl, heeft enkele jaren ervaring met online autoverkopen en heeft nu een webwinkel voor gebruikte auto’s opgezet. Die is gebaseerd op dezelfde ingrediënten.
Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl en nu dus Directauto.nl: "Het principe is simpel. De klant zoekt een auto, op merk of prijsklasse, en als wij die auto hebben, ontvangt hij een uitgebreid informatiepakket met onder meer foto- en videomateriaal en een gedetailleerd inspectieverslag. Onze informatievertrekking gaat veel verder dan die van de reguliere autosites. Daardoor krijgt de koper al vanachter zijn computer een uitstekend beeld van zijn nieuwe occasion."  Spreekt de auto aan, dan kan online een offerte worden aangevraagd. "Het onderhandelen over de prijs gaat dus online, dat is snel en scheelt een hoop frustratie en nodeloos door het land rijden. De klant weet immers op voorhand al of wij er financieel met elkaar gaan uitkomen. Vervolgens kan de klant meteen rijden. Inruilen van zijn eigen auto is geen probleem, ook dat doen we online. Dit alles kan, geheel in lijn met de voordelen van webwinkelen, dus 24 uur per dag en zeven dagen in de week."
Directauto.nl werkt niet met een showroom, wat een positieve invloed op de prijzen heeft. Klanten kunnen de auto wel bezichtigen, maar niet voordat er financiële overeenstemming over de koop is bereikt. Net als bij Nieuweautokopen.nl koopt de klant met zekerheden. Directauto.nl betrekt zijn auto’s van Nieuweautokopen.nl, voorziet ze van de Nationale Autopas, en afhankelijk van de prijsklasse, wordt er Bovag-garantie verstrekt. Directauto.nl is net als Nieuweautokopen.nl aangesloten bij Bovag.
De occasions van Directauto.nl zijn ondergebracht in drie klassen met specifieke leveringsvoorwaarden. Elke auto heeft sowieso een technische inspectie ondergaan en waar wenselijk, is een onderhoudsbeurt uitgevoerd. Afhankelijk van de klasse hebben de auto’s een geldige apk en elke occasion met een verkoopprijs van boven de 4,5 mille wordt met zes maanden garantie verkocht. Deze garantie wordt verleend door autobedrijven die deel uitmaken van Budgetservice.nl, een divisie van autoholding Koops Furness. Voorts is mobiliteitsgarantie beschikbaar voor pech onderweg.

Directauto.nl is een nieuw webwinkelconcept in de occasionbranche dat inspeelt op de behoeften van de online-koper. De Vries: "Directauto.nl is een moderne en aansprekende manier van occasions kopen. De consument profiteert van het ruime aanbod, het gemak van thuis winkelen en de scherpe prijzen."