VDL Groep sloot medio juli een principeakkoord over de overname van NedCar, waarmee de laatste Nederlandse autofabriek en vijftienhonderd banen (voorlopig) gered werden. Van der Leegte wordt op het Jaarcongres geïnterviewd door Humberto Tan en zal zijn visie op ondernemerschap, de autobranche en de politiek delen met het publiek. Zijn familiebedrijf, de VDL Groep, is de enige bussenbouwer in Nederland en legt zich toe op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten en eindproducten. In totaal maken 81 werkmaatschappijen verspreid over achttien landen met zo’n zevenduizend medewerkers deel uit van de groep. Over 2011 was de omzet van VDL ruim 1,7 miljard euro met een 66 miljoen euro aan winst.

Behalve Van der Leegte zullen ook andere topsprekers hun visie, successen en inspiratie delen. Zo geeft Zakenvrouw van het Jaar 2012, Jacqueline Zuidweg, aan wat haar bedrijf zo succesvol heeft gemaakt. Met Zuidweg & Partners ondersteunt ze (ex-)ondernemers met financiële problemen bij gebrek aan voldoende kwalitatief goede, landelijke schuldhulpverlening voor het mkb. Het topteam aan sprekers wordt gecompleteerd door Bernard Wientjes, de voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW,  door directeur Henk Kromhout van AD Benelux en door ex-langebaanzwemmer Maarten van der Weijden.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding